3 Haziran 2008 Salı

Sosyalleşmek için en iyi hobiler

Hobiler boş vakitlerinizde ruhunuzu dolu tutan etkinlikler. Herkes bir hobi sahibi olabilir. Bir ya da birkaçıyla uğraşarak hem kendinizi geliştirip zamanınızı değerlendirebilirsiniz, hem de yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Yalnızlığını gidermek, bir kız arkadaş bulmak, yeni iş bağlantıları kurmak için hobi kurslarına yazılanların sayısı hiç de az değil. İşte size birçok sosyalleşme önerisi. Siz sadece nasıl tiplerle karşılaşmak istediğinize karar verin.

MUTFAK, YEMEK VE ŞARAP
Yeme-içme kursları gittikçe daha da popülerleşiyor. Bir yemek kursuna yazılabilir, şarap tadımına gidebilir, tadım gezilerine katılabilirsiniz.

KİM GİDER?
Entelektüeller, kültür-sanat meraklıları, gurmeler, romantikler, evlenme hazırlığı yapanlar, yalnız yaşayanlar, yalnız babalar, lezzet düşkünleri, çikolata tutkunları, İtalyan ya da Fransız hayranları. Aklınıza gelebilecek sayısız türde insan artık boş vakitlerini yemek kurslarında dolduruyor.

KAÇA PATLAR?
30 liradan başlayan küçük günlük tadım etkinliklerinden 15 bin liralık yurtdışı gurme turlarına kadar bir sürü alternatif var.

NEYE YARAR?
Mutfakta lezzeti ve yaratıcılığı ön plana çıkaran bu kurslar sayesinde damak tadınızı geliştirerek, kendi mutfağınızı yaratmaya bile başlayabilirsiniz. Ve hatta özel bir yeteneğiniz olduğunu keşfederseniz bunu bir işe dönüştürebilirsiniz bile. Böylece hem hoşça vakit geçirme hem de yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı yakalayabilirsiniz. Öğrendiğiniz yeni tariflerle ailenize ya da dostlarınıza hoş süprizler hazırlayabilirsiniz.

BİR ÖNERİ: Pratik Dünya Mutfağı
Pratik Dünya Mutfağı kurslarında, çoğu evdeki malzemelerle yapılabilecek arrabbiata, pesto gibi cezbedici makarna sosları, ev yapımı tortellini, ravioli veya ince hamurlu pizzalar, avokadolu Meksika sosları öğreniliyor. Dersler, çalışanlar için 19.00’da başlıyor, hafta sonu seçeneği de var. Tek bir derse katılabileceğiniz gibi, farklı mutfaklardan seçimler yaparak aylık program oluşturabilirsiniz. Tüm malzemeler SMN Tat Merkezi tarafından karşılanıyor, yaklaşık üç saat süren dersin sonunda yapılan yemekler hep birlikte yeniliyor. Ücreti 89 lira. (212) 358 18 25. www.smntm.com

BAŞKA NE VAR?
Coccolat:
Pasta ve her çeşit tatlıyı artık kendiniz yapabilirsiniz (216) 449 95 90 www.coccolat.com

Mutfak Sanatları Akademisi: Profesyonel kursların yanında makarna sosu kursu bile var. www.msa.tc

Chefs İstanbul: Belki de derdiniz yemek pişirmek değil sofra kurmak. İşte meze kursu. www.chefsistanbul.com

Scuola Toscana: İtalyancayla birlikte mutfağını ve şaraplarını öğrenmeye ne dersiniz? www.scuola-toscana-tr.com

İstanbul Culinary Institute: Türk yemekleri ve tatlıları ile şarapla eşleştirme eğitimi. www.istanbulculinary.com

YÜRÜYÜŞ GEZİ VE TREKKİNG
Hırpalanmadan bitirebileceğiniz, kolay bir trekking rotası mutlaka bulabilirsiniz. Fakat unutmayın, gezi ne kadar uzarsa ve zahmetliyse sosyalleşme ve muhabbet o kadar hızlı ilerliyor.r.

KİM GİDER?
Çevreci-gözlemci tipler, tarih ve botanik meraklıları, macerapest işadamaları, hiperaktif sanatçılar, üniversite öğrencileri ile onlara ayak uydurabilecek orta yaşlılar, kültür ve yardımlaşma derneği üyeleri, tarih, botanik ve kültür uzmanları.

KAÇA PATLAR?
Trekking firmaları hafta sonu faaliyetleri için 50 liradan başlayan ücretler talep ediyor. 50 liraya yakın civar, 7 bin dolara egzotik yerler var. Ama ister yakın ister uzak, en azından bir yürüyüş ayakkabısı gerekecek.

NEYE YARAR?
Bir trekking organizasyonuna katılarak şehir hayatının karmaşasından uzaklaşabilir, temiz havada doğal hayatı içinizde hissedebilirsiniz. Fazla kalorilerinizi yakabilir, sarf ettiğiniz eforla birlikte kendinize yeni yol arkadaşları edinebilirsiniz. Görmediğiniz, tanımadığınız ne kadar kuş, börtü böcek olduğunu fark edecek, doğanın mimarlığına hayran kalacaksınız.

BİR ÖNERİ:
Likya yürüyüşü
Anadolu’nun antik kültürleri içerisinde en çok hayranlık uyandıran uygarlık Likya. Antik Likya’nın patikalarında, bir antik kentten diğerine süren keşif ve macera dolu bir yolculuk. Antik Likya olarak adlandırdığımız bu coğrafya, Akdeniz bölgesinde yer alan, Teke Yarımadası’nın büyük bir bölümünü kapsıyor. 9 gün sürüyor. Göynük Kanyonu, Beydağlar, Beycik köyü, Çıralı koyları, Musa Dağı, Krokys, Olimpos, Gelidonya Feneri gibi tarihi ve doğa harikası yerlerden geçiliyor. Kişibaşı 750 lira. (212) 245 15 93. www.trekkingturizm.com

BAŞKA NE VAR?
GeziciYAK:
Günübirlik kahvaltılı doğa yürüyüşü ya da hafta sonu konaklamalı cip safariler yapıyor www.geziciyak.com

Günbatmadan: Okulunuz, firmanız ya da grubunuzla mı kaynaşmak isityorsunuz? Bırakın planlasınlar: www.gunbatmadan.net

Karıncalar: Gezmek için Bolivya, Uruguay, Paraguay, Şili, Brezilya ya da İran’a ne dersiniz? www.karincalar.com Sosyalleştiren hobiler: mutfak

Fest Travel: Adım Adım İstanbul, Köşe Bucak İstanbul gibi kültür yürüyüşlerine de katılabilirsiniz www.festtravel.com

Arnika: Fotoğraf meraklısıysanız sadece fotoğraf çekimi için düzenlenen gezi ve turlar da var www.arnika.com.tr

Sosyalleştiren hobiler: dans MÜZİK, RİTİM VE DANS
Hem rahatlamak, hem zinde kalmak, üstelik eğlenmek istiyorsanız dans etmek tam size göre. Bırakın bedeniniz konuşsun, konuşurken de iletişim kursun. Sosyalleştiren hobiler: trekking

KİM GİDER?
Sosyal tipler, eğlence ve gece hayatını sevenler, özel bir müzik dalına ilgi duyanlar, tarih ve kültür düşkünleri, dış görünüşüne önem verenler, davet meraklıları, alanında uzman ve hırslı kimseler, üniversiteli gençler ve belli bir döneme takılıp kalmış yaşlılar.

KAÇA PATLAR?
Başlangıç kurslarını ücretsiz olarak veren İstanbul Performans gibi dans atölyeleri var. Ortalama dans kursu ücretleri ise 30 liradan başlıyor, kursun türüne, hocasına, sayısına göre 150 liraya kadar çıkıyor.

NEYE YARAR?
Dans ritim duygunuzu geliştirerek, hareketlerinize estetik katar. Bu da kendinize olan güveninizi geliştirir. Kendini seven ve kendine güvenen insan hem sosyal hem de iş hayatında başarılı olur. Dansınızı sergilediğiniz ortamlarda kazanacağınız hayranlık ve arkadaşlıklar da cabası. Üstelik ne kadar yeteneksiz olsanız da partner sorununuz olmayacak. Bu kurslarda kadın sayısı her zaman erkekten fazla.

BİR ÖNERİ
Roman Dansları Kursu
Dancentrum’dan meraklılarına 9-8’lik bir dans kursu: Roman dansları programı. Alaturkastar’a çıkıp en az Armağan Uzun kadar iyi bir şov artık siz de döktürebilirsiniz. Eğitmenler Tuncay Okyar ve Suat Beşkardeş. Kurs akşamları 19.00-20.30 saatleri arasında, 8 haftada 12 saat olarak programlandı. Derslerde Roman dansı temel figürleri, koşma, sekme, yaylanma kombinasyonları, kol ile yapılan hareketler, tavır, tarz, duruş gibi çalışmalar yer alıyor. İki aylık toplam ücret 300 lira. (212) 230 02 94. www.dancentrum.com

BAŞKA NE VAR?
Afrika Dansı:
Afrika ritimleri eşliğinde etnik Afrika dansları, gösteriler, kurslar. www.afrikadansi.com

Dansorium: Latin, hip-hop, break dance, sirtaki, zeybek, tango ve oryantal dans kursları. www.dansorium.com

İstanbul Dans Akademisi: 1. Dünya Savaşı’nın sonunda New Orleans’taki caz dansları. www.istanbuldansakademisi.org

Afrocubanos: Salsa, cha cha, Arjantin tango ya da rueda gibi bir Küba dansı mı istediniz? www.afrolatindans.com

Hamdi Güneş: Belki rock’n roll’cusunuz? Peki ayak ve dönüş figürlerini nasıl öğreneceksiniz? www.hamdigunesdans.com

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok: